18 Ocak 2011 Salı

İçki Tarifleri !!!!

                                                         FINDIK SHOT
       Dışarıda kadehine ya da shot'ına dünyalar kadar para ödediğiniz kokteyller, aslında maliyeti düşük olmakla beraber içeriğindeki alkol seviyesini istediğiniz miktarda artırarak maksimm fayda sağlıyacağınız basit karışımlardır.

      Popülerlik sırasına göre, ya da gelen istekler doğrultusunda sizlere neyin nasıl yapıldığını tek tek öğreteceğim. Bu blogda ilk sırada yer alan gönülleri fethetmiş bir shot olan // Fındık shot// ile başlamak istiyorum.

      MALZEMELER

1.Küçük vodka ''35 lik''  tavsiyem: (( absolut,smirnnof,stolicnoya))  Maliyeti: 50 tl civarı
2.Fındık şurubu               tavsiyem: (( foo))                                      Maliyeti: 15 tl civarı
3. İçme suyu                   tavsiyem : (( erikli :))                                 Maliyeti: 2 tl

      Hazırlanışı: 2,5 lt lik boş bir kola şişesinin 5te biri kadarına (15 cl) fındık şurubu koyalım, küçük vodkamızı şişeye boşaltalım ve kalan kısma tam ağzına kadar doldurmadan biraz mesafe bırakarak içme suyumuzu dolduralım. İyice çalkalayıp buzlukta bir yarım saat kadar beklettikten sonra gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Bu tarife uygun olarak hazırlanan bir fındık votka içtiğiniz de, bu işi ne kdar mekanın aslında bilmediğini anlayacaksınız.
       Maliyeti :67 tl çıkacak shot sayısı tahmini 50 civarı
       Beyoğlundaki ortalama 1adet shot satış fiyatı 8  tl

Ne kadar kar ettiğinizi görerek, artık dans etmeye gitmeden önce evde fındık shotlayabilirsiniz.

6 Ocak 2011 Perşembe

Pisgarson hatıraları

Evet onlar.... Hayatınız boyunca belkide hergün karşılaştığınız, size hizmet ederek para kazanan, işiniz bittikten sonra birdaha yolda görseniz dahi hatırlamayacağınız tipler. Bu blogu takip ettikten sonra onlarla artık çok daha iyi geçinecek ve hepsine fazlasıyla bahşiş bırakacaksınız, çünkü garsonlar kıl müşteriyi hiçbirzaman unutmazlar!!!!

         İsterseniz önce hatırlayabildiğim müşteri ile garson arasında geçen saçmasapan diyalogları sıralıyayım....

           g: Garson
           m:Müşteri

           m: pardoooooooooonnnnnn amaaaaa !!!!!
           g: buyrun yardımcı olayım ne arzuetmiştiniz?
           m: ya ben bi mojito (yazıldığı gibi) alayım ama geçen seferki gibi olmasın!!!
           g : geçen seferki'nin problemi neydi ?
           m:Tekilası az dı tamam mı!! (dudaklarını bükerek ve burnunun ucundaki bok sineklerinden kurtulmaya çalışır bir ifade ile)
           g: hanımefendi mojito da tekila olmaz, mojito içtiğinizden eminmisiniz?
           MOJİTO: esmerşeker,lime,rom,nane yaprağı,mojito mint,lime şurubu,soda
           m: Ben ilk defa içmiyorum tamam mı!!!
Tam o sırada garsonun beyninde fırtınalar kopar, demet akalın klibinden fırlamış hatunu siyanürlü bir kokteyl ile zehirlemek ister ama imkan yoktur ne yazıkki...

             Her defasında '' bunun alkolü az olmuş votka mı yoksa portakalsuyu mu içiyorum'' diyen embesil arkadaşlara, giderek daha yaratıcı cevaplar vermek için beynindeki fosforu tüketir durur. Halbuki cevap vermeye bile gerek yoktur. İkinci votkaportakalı içtikten sonra isterse sadece portakal suyu içsin yine ona votka gibi gelicektir, ama bu ilk içkiye bi çözüm bulmak lazım. Birde mekanın kalitesi ile müşterinin kalitesi arasında dağlar kadar fark olduğu durumlar vardır. Şahsen asmalımescitte çalışıyorum, üniversite öğrencisi çoğunluklu bir mekanda bir garson gerçekten eylenebilir fakat araya karışan apaçiler, ya da reina özentisi hatunlar işleri allak bullak etmekte birebirler. Şişe efesin 9tl olduğunu kapağını açtıktan sonra farkeden bol jöleli arkadaşların suratıma bakarak -çüşşşşşşş demesi kadar haz aldığım bir şey yok bu dünyada..........